Tämä sivu on tulostettu Wild Nordic Naturen sivustolta www.wildnordicnature.com

Villiä ruokaa luonnosta

Villiä ruokaa luonnosta

Opastetulla retkillä ruoka kerätään itse ja valmistetaan kokkikurssilla

Suomen luonto on tunnettu puhtaudestaan ja terveellisistä luonnontuotteistaan. Tällä kulinaarisella matkalla tutustutaan erilaisiin tapoihin kerätä ja hyödyntää näitä upeita raaka-aineita jotka saavat kasvuvoimansa puhtaasta pohjolan maaperästä ja yöttömän yön auringosta. Päivisin opastetuilla retkillä keräämään ruoka mikä sitten illalla valmistetaan. Jokaiselle päivälle on oma teemansa ja ne ovat kala, metsien keruutuotteet, riiistaeläimet sekä -riistalinnut. Opastetuilla retkillä kerätään villiyrttejä, marjoja ja sieniä, kalastetaan ja tarkkaillaan metsän eläimiä sekä bongataan lintuja. Iltaisin kokoonnutaan laittamaan päivän tuoreista raaka-aineista herkullisia aterioita, joiden valmistuksessa sinua opastavat eri luonnonantimiin perehtyneet keittiömestarit. Matkallamme majoitut historiallisella ruukkialueella. Voit vierailla mm. Villa Maireassa jonka suunnittelusta on vastannut maamme kuuluisin arkkitehti Alvar Aalto.

Matkan kohokohdatVilliyrtit, sienet ja marjat, ruukkialue, kokkaus, keittiömestarit
Paikka Pori, Noormarkku
Kesto5 yötä, 4 päivää
VaikeusasteHelppo. Et tarvitse mitään etukäteistaitoja
Ryhmäkoko6-8
KieletKansainvälinen ryhmä
Hinta1640€ / hlö
Sesonkikesä-syyskuu
Tilauksesta8.-13.8.2016
MajoitusKahden hengen huoneissa. Yhden hengen huone lisähinnasta
Hintaan sisältyy- Majoitus

- Ateriat ja raaka-aineet

- Kuljetukset kohteiden välillä

- Opastettu ruukkialueen kierros

- Opastettu kalastusretki

- Opastettu metsäretki

- Oluiden maistelu

- Opastettu riistaeläinten tarkkailu

- Riistaruokakurssi

- Sauna

- Opastettu linturetki

- Riistalintuillallinen

- Keittiömestareiden kokkikurssit
Hintaan ei sisällyAsiakkaat ovat vastuussa omasta vaatetuksestaan. Retkille suositetaan lämmintä, ulkoiluun sopivaa vaatetusta ja kenkiä.
Päiväohjelma
Päivä Saapuminen
Majoittuminen A.Ahlströmin ruukkialueelle
Illallinen

Päivä 1 Kala
AamupäiväAamiainen

Opastettu kierros historiallisella ruukkialueella
PuolipäiväLounas
IltapäiväOpastettu kalastusretki ja lohen loimutusta

Opastetulla kierroksella Ahlströmin ruukkialueelle pääset tutustumaan alueen historiaan, sen arkkitehtonisesti upeisiin rakennuksiin ja alueella vaikuttaneiden henkilöiden elämään. Ruukkialue on yksi Museoviraston hyväksymä valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Alueen läpi virtaa kaunis Noormarkunjoki, jonka Makkarakosken rannalla sijaitsevat entiset teollisuuslaitokset saha ja rautapaja. Nykyisin kosken voimaa hyödynnetään tuottamaan alueelle puhdasta energiaa. Iltapäivällä suunnataan kalastusretkelle rauhalliselle erämaajärvelle, jonka saaliskaloihin kuuluvat ahven ja hauki. Ammattitaitoinen kalastusoppaamme opastaa tarvittaessa vapojen käyttöön ja antaa neuvoja parhaiden vieheiden valinnassa. Järvellä voit kalastaa joko rannalta tai soutuveneestä käsin. Kalastuksen jälkeen kokataan loimulohta keittiömestarin opastuksella.



Päivä 2 Villiyrttejä, sieniä ja marjoja
AamupäiväAamiainen

Opastettu metsäretki
IltapäiväLounas

Ruokakurssi päivän antimista
IltaIllallinen

Suomalaisten oluiden maistelua

Opastettu retki lähimetsään, jossa oppaan opastuksella opiskellaan ja poimitaan sesongin villiyrttejä, sieniä ja marjoja. Kävelymatkaa kertyy n.5 km. Iltapäivällä keittömestarin opastuksella valmistellaan maittava illallinen päivän metsäretken saaliista.



Päivä 3 Riistaeläimiä
AamuAikainen aamiainen tarjolla hotellihuoneisiin

Opastettu retki tarkkailemaan metsän eläimiä

Vapaa-aikaa
IltapäiväLounas

Riistaruokakurssi saunalla
IltaSauna ja uinti

Aikaisen aamiaisen jälkeen suuntaamme lähialueelle turvalliseen tarkkailukojuun, josta käsin katselemme metsän eläimiä tai teemme autosafarin. Jos olemme onnekkaita, voimme nähdä m. hirviä, peuroja, kettuja ja monia erilaisia lintuja. Retken jälkeen on vapaa-aikaa, jonka aikana voit ottaa vaikkapa pienet päiväunet tai tehdä kävelyretken ruukin alueella. Päivän ruokakurssilla perehdytään riistaruokiin ja grilliherkkuihin. Ruokailun jälkeen on vuorossa rentouttava sauna.
Päivä 4 Riistalintuja
AamuAamiainen
AamupäiväOpastettu linturetki
IltapäiväLounas klubilla

Vapaa aikaa
IltaRiistalintuillallinen

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti merta ja jokisuistoa missä oppaamme tutustuttaa meidät alueen rikkaaseen lintumaailmaan. Alue on Suomen ja koko Pohjoismaiden parhaimpia lintubongauspaikkoja. Retken jälkeen nautimme lounaan ruukkialueella ja nautimme vapaa ajasta esim shoppaillen tai metsässä samoillen.
Tälle päivälle ei ole kokkauskurssia vaan nautimme valmiin pöydän antimisista kolmen ruokalajin menuusta.
Päivä lähtöpäivä
Aamiainen ja uloskirjautuminen hotellista klo 12 mennessä
Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin